...

Nu tänkte jag äntligen börja blogga igen. Det har varit så himla mycket prov och läxor så jag har helt enkelt lagt bloggen åt sidan en vecka. Men nu så har jag inte alls så mycket läxor så jag tänkte börja blogga varje dag nu! Bra va? Men iallafall håller jag på att fixa med headern nu så det kommer nog bli något nytt där snart:) Nu ska jag snart iväg till stallet. Vi hörs kramar Maja:)
 

Påväg till stallet!

Som ni ser på rubriken är jag påväg till stallet just nu. Kommer uppdatera lite ikväll:)

Frukost Time!

 
 

17 April 2013

 
Idag har det verkligen varit en toppen dag tillsammans med familj och vänner! Världens bästa födelsedag verkligen. Det jag fick idag var ett par linnen,t-shirts och ett par jeans sen fick jag lite hårband och annat skojsit och ett super gulligt smycke. Sen så har jag fått en ridväst som jag älskar<3 Sen så för ett tag sen tapetserade vi om mitt rum så det räknas såklart också som en toppen present. Är jätte glad över allt hihi:) Nu på kvällen har jag bakat bullar tillsammans med mamma. Jätte goda! Nu sitter jag och kollar på tv. Finns typ inget roligt att se på men det kanske börjar någon film sen? Vet ej. Uppdaterar mer imorgon kramar Maja:)
 

Vår bildbomb!

 
 
 
 
 
 
 
Vilken bild tycker ni är finast? Kommentera:)
 
 
 

My birthday

Hejsan alla fina bloggläsare! Hoppas allt är bra med er. Själv mår jag toppen! Som ni kanske ser på rubriken fyller jag år idag. Är fjorton år nu. Det har verkligen varit en jätte härlig dag. Överraskades i skolan av kompisarna som gav mig massa muffins, mums hahah:D Tusen kramar till er<3 Ja annars har jag inte gjort något speciellt en. Ska vara hemma hela dagen idag och bara ta det lugnt. Fick lite paket imorse också som jag är jätte glad över. Nu ska jag greja lite på rummet så jag uppdaterar mer ikväll kramar Maja:)
Världens sötaste Robin<3
 

Ridlektion på ORK

Var och red lektion på ridskolan igår så tänkte dra igenom vad vi gjorde och så. Det stod dressyr på schemat och jag fick rida en ponny vid namn Marco.
 
Vi började lektionen med att skritta fram längst fyrkantsspåret. Efter ett tag kortade jag upp tyglarna och började jobba han mer. I varje hörn av manegen gjorte vi tiometers volter där vi tränade på att hästen skulle vara böjd och ställd. Marco lyssnade fint till en början men började testa mig genom att stanna ett antal gånger. Blev lite sur så fick säga till han en gång och då lyssnade han bättre. Vi gjorde dehär övningarna i både skritt och trav. Det gick bättre i traven. Så vi fortsatte att jobba på volterna i trav. När vi hade gjort övningen i trav och skritt tog vi några galopper på långsidorna. Sen saktade vi av och skrittade av. Marco lyssnade väldigt fint i slutet av lektionen men  lyssnade inte riktigt på mig i början av lektion...
 
Tycker det gick helt okej idag. Inte jätte bra men absolut inte dåligt. Marco lyssnade för det mesta och jag tycker han var jätte duktig när han väl lyssnade på mig och inte testade mig<3 

14 April 2013

Hejsan alla! Hoppas allt är bra med er där hemma. Sitter och grejar med datan och har inget att göra haha. Idag har jag varit i två olika stall. Gick upp imorse till första stallet och mockade och bara rycktade och myste med hästarna. Efter det cyklade jag hem i blåsten och åt lunch med mamma och pappa. Strax efter det städade jag snabbt igenom mitt rum innan jag gick upp till nästa granne och red en ridtur i det "underbara vädret". Ne, seriöst det ösregnade och blåste som sjutton! Men det gick jätte bra endå och hästen jag red var jätte framåt och glad trots vädret. Ja, så nu har jag precis kommit hem.
 
Vet att uppdateringen inte varit på topp men imorgon tar jag nya tag i bloggen! Right?:) PS Ni har väll inte missat att jag fixat ny header och bakrund? Vad tycker ni om den? DS
 
 

Mina favorit hästfilmer

Tänkte göra en liten lista på mina favorit hästfilmer. Har massa favorit hästfilmer men här kommer de jag fastnat mest för!
 
1# FLICKA DEN BRUNA MUSTANGEN
 
2# MONDANCE ALEXANDER
 
3# MONOCERUS- DEN MYSTISKA ENHÖRNINGEN
4# WARHORSE
5# SPIRIT STALLION OF THE CIMARRON
(Såg denna filmen när jag var jätte liten men kommer fortfarande ihåg den hihi:)
 
 
 

12 April 2013

Godmorgon kära bloggläsare! Idag var det entligen Fredag, härligt! Idag slutar jag redan vid halv tolv så jag tar den tidiga bussen hem och drar direkt till stallet när jag kommit hem. Eftersom det är så himla tråkigt väder idag kommer jag inte rida utan ska bara pyssla lite med hästarna och mocka om det behövs. Kvällen kommer spenderas med familjen. Vi ska väll äta lite god fredagsmat och sen kolla på någon bra film:) Imorgon drar jag till Göteborg för att köpa en ny säkerhetsväst då min gammla börjar bli för liten. Jag får det i födelsedagspresent eftersom jag fyller år på Onsdag! Längtar:D Nu ska jag ha lektion hörs!
En supersöt häst på ett stall jag och en kompis var på en hel dag i sommras.

Visiterings tips!

Något som är väldigt viktigt är att visitera sin häst (Kolla igenom sin häst efter skador eller ömmande muskler tillexempel) Här kommer några tips på vad man alltid ska kolla igenom när man har tillfälle för att kolla igenom sin häst ordentligt. Ett bra tillfälle att visitera sin polle är i samband med den dagliga rykten. Här kommer några tips på bra grejer att kolla igenom varje gång.
 
 
1: Kolla ögonen och se ifall hästen ser hängig ut så att den inte är sjuk eller fått feber.

2: Sår, värme i hud och svulnader. Hur ser det ut där sadeln ligger? Finns det några trycksår eller skav efter sadeln? Kontrollera även där sadelgjorden sitter. På sommaren när det är varmt och svettigt ute kan det bli veck i huden som utvecklas till skavsår. Känn även efter där huvudlaget sitter. Det får inte finnas små sår eller blivande skavsår under tränset.  
 
3: Hovbesikt, sitter alla skorna på?
 
4:Är hästens ben torra och belastar den alla fyra benen lika mycket? Känner du värme någonstans på benen och det är mer uttalat på ett eller ett par ben kan det vara tecken på att hästen är överansträngd eller att den har vrickat sig. Att kyla benen är en bra början, kallt rinnande vatten fungerar bra. Stå inte på knä när du visiterar hästens ben, böj dig istället eller sitt på huk.
 
5: Känn igenom hästens muskler. Varken ryggen eller muskler ska ömma vid lätt tryck.
 
En häst som känner smärta kan orsaka olyckor. Hittar du något som avviker från det normala, då måste du reagera.
 

Jag brukar gå in på sidan www.ridsport.se för att få tips och bra att veta information om våra fyrbenta vänner ibland. Mycket av den här information är från just den sidan:) 
 
En bild på världens sötaste Fabian. En utav mina favorit hästar på ridklubben:)

Design fix

Har grejat med designen lite och satt in en liten presentation, hur tycker ni att det blev?:)

Pannband

Något som jag tycker är väldigt gulligt och snyggt är pannband. Vad tycker ni om dessa pannband jag kollade lite på? Mina favoriter är nog pannbanden med namnet på och de med lite glitter och pärlor på haha. Tycker det ser jätte snyggt ut. Alla bilderna på de superfina pannbanden är från hööks hemsida hooks.se. Vad tycker ni om dehär pannbanden? Kommentera!:D

   
                              
'
 
 
 

Dagens ridpass på ORK

Har varit och ridit lektion på ridklubben nu. Fick rida ett gulligt gotlandsruss vid namn Chili. Idag stod det hoppning på schemat!
 
Vi började lektionen med att skritta fram på långa tyglar en stund. Efter att han hade fått gå på långa tyglar ett tag kortade jag upp dem och började jobba han. Vi red på små serpentinbågar utanför spåret för att träna ställningen och böjningen lite innan vi skulle börja hoppa. Vi tog även några halv halter för att jag verkligen skulle känna att han lyssnade. När vi värmt upp i skritt gjorde vi samma sak i trav ett tag. Chili gick jätte fint både i traven och skritten. Sen tog vi även en vänstergalopp på A volten innan vi började hoppa. Två enkelt uppställda hinder stod på medellinjerna. De hoppade vi såklart över. Chili gick jätte fint i båda varven. Bjöd dock framåt mer i höger varv idag fasten han har enklare för vänster hehe;) Vi hoppade hindrena några gånger i olika höjder. När vi hoppat klart lät jag Chili få långa tyglar och så skrittade vi av längst fyrkantsspåret. 
 
Tycker dagens ridpass gick jätte bra. Är jätte nöjd och tycker Chili skötte sig jätte fint. Tror han också blev riktigt nöjd över passet! Längtar redan tills nästa Måndag:)

4 April 2013

Hejsan alla fina bloggläsare! Tänkte bara dra igenom dagen lite snabbt nu. Vaknade ganska tidigt idag typ sju? Grejade en stund med datan och gick sen upp för att äta frukost och så. Var ute hela morgonen med pappa och grejade i trädgården. Tog ett par härliga vår foton som kommer komma upp senare till helgen här på bloggen. När klockan var närmre ett åkte jag till grannens hästar och bara ryktade och myste lite med alla söta pollarna<3 Var där ungefär en och en halv timme innan jag vandrade hem. Ja, så nu har jag precis ätit middag och satt mig vid datan en stund. Ska ut och jogga om en timme ungefär. Det är verkligen jätte härligt att vara ute och springa på kvällarna när det är såhär mysigt väder ute:) Senare ikväll ska jag nog bara ta det lugnt och titta på tv:D
 
 

Godmorgon

Godmorgon alla fina bloggläsare! Har precis gått upp nu och ska titta lite på tv. Uppdatering kommer under dagen.
 
 
 

3 April 2013

Godmorgon alla:) Sovit gott? Vaknade för en stund sen nu, ska snart upp och rida hos grannen hade jag tänkt. Senare i eftermiddag drar jag in till stan och shoppar lite med min mamma och brorsa. Ska köpa lite kläder och så. Ja, annars vet jag faktiskt inte vad jag ska göra idag. Fast det märker jag väll. Nu ska jag äta frukost så jag kommer mig iväg till stallet någon gång. Ha det bra! 
 

Summer❤

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sunny


1 April 2013

Idag är det äntligen första April.Bara sjutton dagar kvar tills jag blir fjorton. Längtar haha. Sov länge idag, ända fram tills klockan nio:O Brukar typ vakna klockan halv åtta? Men idag ska jag snart upp till grannens hästar och greja med dem lite. Senare idag blir det väll lite plugg tror jag. Annars vet jag inte vad jag ska göra... Vet iallafall att jag ska ut och jogga ikväll som vanligt:) Ha en fortsatt trevlig Måndag kramar Maja.
 
 

RSS 2.0