Ridlektion på ORK 29/5-2013

Som jag har lovat kommer jag även skriva om vad vi gjorde på ridlektionen igår (Onsdags). Det stod dressyr på schemat och jag fick rida en mysig häst som heter Marco. Marco är en jätte mysig skimmel på tretton år som ibland är jätte seg och ibland jätte pigg. Igår var han någonstans där i mellan;) 
 
Vi började lektionen med att som vanligt skritta fram längst fyrkanten. När vi hade skrittat fram ordentligt kortade jag upp tyglarna och började jobba han mer. Gårdagens lektion var mycket träning på att få till en bra form så det var bara till att mjukt börja krama på tyglarna.
Vi red rätt upp på medellinjen och när vi ridit över hela medellinjen tränade på att svänga både åt vänster och höger så att man kunde jobba han i båda varven. När vi hade ridit rätt upp ett par gånger tränade vi på att göra halvvolter som det heter. Det går ut på att man rider rätt upp på medellinjen och vart man vill rider man en halv volta ut på fyrkanten igen. Under den tid man rider i bågen mot fyrkanten ska man ställa hästen innåt. Marco lyssnade jätte fint på de ridövningarna. När vi gjort övningarna i skritt gjorde vi dem även i trav. Exakt samma övningar. När vi hade gjort ridövningarna red vi in på A volten. Där tränade vi på att sitta i sadeln och att jobba hästarna på volt. Marco lyssnade helt okej där och gick stundvis i fin form. När vi hade jobbat i både skritt och trav på volten skulle vi testa att ta en galopp. Det var han tyvärr inte lika sugen på så han ökade bara traven och ville inte gå över till galopp. Jag fick säga till han en gång bara och sen lyssnade han fint igen. Vi tränade på att galoppera i både höger och vänster varv. Det gick helt okej i båda varven. När vi hade galopperat klart travade vi ett varv på volten och saktade sen av till skritt för att rida ut till fyrkanten. Där fick Marco långa tyglar så att han kunde skritta av.
 
Jag tycker lektionen gick jätte bra och jag är jätte nöjd över Marco som lyssnade fint nästan hela tiden. Längtar redan tills nästa lektion:)
 
 
 
 
 

Ridlektion på ORK 27/5-2013

Bruno heter hästen jag fick rida i Måndags. Han är en stor brun härlig häst som är väldigt mysig. Eftersom det var så härligt väder ute red vi ganska länge ute i skogen och sen inne i manegen.
 
Som vanligt skrittade vi fram en stund runt manegen innan vi red ut. Det var ju väldigt varmt i manegen och alla hästarna tyckte nog det var väldigt skönt att få komma ut i skogen. Bruno var väldigt framåt och glad hela tiden. När vi skrittade i skogen höll vi oss mest på stigarna men vi gick även över lite diken och red "slalom" mellan några träd. När vi hade varit ute i skogen en stund red vi tillbaka till manegen och travade runt fyrkanten. Bruno var väldigt pigg och bjöd hela tiden framåt vilket var jätte kul såklar:) Men iallafall travade vi in på A volten och gjorde oss beredda för vänster arbetsgalopp. När vi travat ett tag på volten med tränat ställning och böjning fick vi ta en liten galopp. Bruno som var väldigt taggat stack iväg med mig de första gångerna rätt genom hela manegen hehe men efter att jag sakt till han lysnade han fint igen. När vi hade tränat både höger och vänster arbetsgalopp och saktat av fick Bruno långa tyglar så att han kunde skritta av längst fyrkantspåret. 
 
Tycker ridlektionen gick jätte bra och jag är jätte nöjd över Bruno trots att han drog iväg med mig lite.
 

Påväg till stallet

Hej alla! Är på väg till ridklubben just nu, ska rida igen eftersom jag var sjuk för några veckor sedan. Imorgon eller idag kommer det upp två inlägg om Måndagens och Onsdagens ridlektion. Hör då!:)

 

Ridlektion på ORK

 Var och red lektion på ridklubben i måndags så tänkte dra igenom vad vi gjorde. Jag fick rida en stor häst som heter Bruno. Vi hoppade en liten bana på fyra hinder.
 
Vi började lektionen med att skritta fram längst fyrkanten på långa tyglar. När vi hade skrittat fram ordentligt kortade jag upp tyglarna och började jobba han mer. Efter ett tags skrittande travade vi ett tag. När vi ridit fram ordentligt red jag in på C volten och jobbade han lite där.
 
Det var fyra hinder som stod snätt över medellinjen. Två som hoppas i vänster varv och två som hoppas i höger varv. Vi "test" hoppade ett litet hinder i vänster varv till att börja med. Bruno som var väldigt pigg hoppade som bara den och tyckte verkligen det var super kul. När vi hoppat det hindret två gånger fick vi hoppa två hinder och sen tre tills vi hoppade alla hindrerna som en liten bana. Först med svängar över hela fyrkantsspåret och sen omhoppningsvängar. Bruno skötte sig jätte fint men var verkligen pigg(!) Men det är ju bara roligt att han är så framåt! När vi hade hoppat skrittade vi av längst fyrkantsspåret på långa tyglar.
 
I helhet tycker jag ridpasset var jätte bra och framförallt roligt för både mig och Bruno som verkligen älskade det:)
Har ingen bild på Bruno just nu så ni får nöja er med några blommor istället;)

 

 
 

Inlägg på gång

 

Visste ni att...

Att det finns över 360 000 hästar i Sverige:)

Hästmagazinet

Nu har äntligen det nya nummret av hästmagazinet kommit ut! Älskar verkligen den tidningen, ska sätta mig och läsa den nu:)

Outfit-Hööks

Klippte ihop en liten sommar outfit från hööks. Alla dom här kläderna och tillbehören finns på hööks sida hooks.se. Vad tycker ni om denna sommar outfiten? Kommentera!:)
 

V 20

Måndag: Ridlektion på ORK
 
Tisdag: Rida, göra läxor och nörda eurovision song contest
 
Onsdag: Studiedag rida och plugga
 
Torsdag: Kanske rida, städa och se på eurovision
 
Fredag: Snabbt hem och sen iväg till ett skoldisco min klass ska hålla i
 
Lördag: Rida och gå på kalas senare på eftermiddagen/kvällen och sen se på eurovision song contest!!!
 
Söndag: Rida, plugga och förbereda inför en ny härlig vecka:)

Söta grimmor

Var inne på hooks.se och kikade på lite gulliga grimmor. Jag som är lite av en "grimmnörd" fastnade ju såklart för några hihi, vad tycker ni om dessa grimmorna? Väldigt färgstarka men ganska söta ändå. Sen är det ju alltid positivt att de syns bra ifall hästen skulle råka tappa grimman. Då är de ju väldigt enkel att hitta grimman igen. Själv tycker jag de här grimmorna var väldigt söta och de verkar väldigt bra, vad tycker ni om grimmorna hiss eller diss? Kommentera!:)
 
 
 

                                                       
 
 
 
 
 
 

Måndagens ridlektion på Marco

Var och red lektion på ridklubben i Måndags så tänkte dra igenom vad vi gjorde. Vi red dressyr i manegen med fokus på voltarbete. Vi började lektionen som alltid med att låta hästarna skritta fram ett par varv i manegen innan vi red in dom på C och A volterna. Där jobbade jag han hela tiden så att han skulle vara ställd och böjd. Marco lyssnade faktiskt väldigt fint och jobbade på jätte fint även stundvis i formen. Vi arbetade på volten i både skritt och trav och fokuserade alltid på att hästarna skulle vara ställda och böjda. Marco lyssnade fint i traven och han lyssnade lika fint på galoppen. 
 
Jag tycker Måndagens ridlektion gick väldigt bra och jag är verkligen jätte nöjd över Marco. När vi hade ridit klart på volterna skrittade vi av längst fyrkantsspåret innan jag hoppade av och berömde Marco:)
 
Kram Maja 


 


 

 
 

Ny header!

Om ni inte ser den kan ni uppdatera så kommer den synas direkt:)
 
Kram Maja:) 
 
 

9 Maj 2013

Hejsan alla:) Idag är det Torsdag och jag har varit ledig heela dagen, vilket ni säker också har varit såklart:) Super härligt! Tänkte bara dra igenom vad jag gjort idag. Gick upp tidigt imorse för att gå upp till grannen och rida. Det blev en lugn skritt tur i skogen. Kom hem lite senare under dagen och åt lunch. Var sen bara hemma och grejade ute. Putsade mina ridstövlar och städade rummet. Annars har jag väll inte gjort så mycket. Har ätit tacos och ska snart sätta mig och se på tv. Tänkte bara säga att nu ska jag verkligen börja blogga på allvar. Min andra data som har varit lite "dålig" håller på att fixats så att nya fina bilder ska komma upp på bloggen samt den ny header. Vi hörs snart igen världens bästa blogg läsare:)
 

RSS 2.0