31 Mars 2013

Hej världen! Förlåt för världens sämsta uppdatering! Men tänkte iallafall dra igenom vad jag gjort idag. Började dagen med att gå upp till grannen och ta en härlig uteritt i solen. Super mysigt verkligen och allt gick jätte fint och bra. Super härligt att det är sommartid nu så att det är så ljust hela tiden! Senare under dagen när jag hade kommit hem åkte jag tillsammans med min familj till min mormor och morfar. Var där i stort sett hela dagen och hade det jätte trevligt. Vi pratade, åt god mat och gosade med deras söta katter<3 När jag kom hem gick jag ut och joggade med brorsan . Det gick jätte bra! Ja, så nu hade jag tänkt fortsätta se på tv. Ha en fortsatt trevlig kväll kramar Maja.
 
 
 
 

30 Mars 2013

Godmorgon kära blogg läsare och glad påsk! Hoppas alla sovit gott:) Idag ska jag nog inte göra något speciellt. Ska inte till stallet idag utan ska fira lite påsk med familjen. Bara äta lite god påskmat, greja här hemma och kanske äta lite gott godis såklart haha;) Om jag får lite tid över till annat ska jag väll gå ut och springa och också träna lite inne. Men nu ska jag äta frukost så ha nu en fortsatt trevlig påsk!:)
 

Mina "mini" modeller;)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

29 Mars 2013

Idag var det första dagen på lovet. Härligt! Ser verkligen fram imot långa dagar i stallet och härliga ridturer i skogen. Inga läxor att tänka på och inga prov i närheten. Detta är lov alltså haha;) 
 
Har inte gjort något speciellt idag, var uppe hos grannen och red en kort skogsrunda förut. Kom hem för ett tag sedan. Kvällen ska spenderas med familj och släktingar som kommit på besök. Upptarering kommer under kvällen.

Forever

<3

Dagens ridpass på ORK

Har varit och ridit lektion på ridklubben idag, så tänkte dra igenom vad vi gjorde och så. Idag fick jag rida en mysig häst vid namn Chili. 
 
Vi började lektionen med att skritta fram längst fyrkantspåret på långa tyglar. Idag skulle vi rida kadrill övningar. Efter att vi hade skrittat fram kortade jag upp tyglarna och började jobba han. Vi red par och par snett igenom, på halvvolter och på hela volter. Hela tiden skulle vi mötas och försöka hålla samma plats. Chili var jätte duktig hela tiden. Vi gjorde övningarna i både skritt och trav. Sen hände lite saker som nog inte skulle hända, det var en helikopter som flög över ridhuset, även om den flyger så högt låter det väldigt mycket. Så Chili blev väldigt rädd och bockade lite så att jag tappade ena stigbygeln. Jag fick hålla fast mig med ena stigbygeln och klämma åt med högerbenet vars stigbygel jag hade tappat. Chili stannade såklart sen men när jag hoppade av fick jag kramp i benet... Så det gjorde väldigt ont kan man säga (!) Men när det gick över hoppade jag upp igen och vi fortsatte ridpasset. Vi gjorde övningarna ett tag till och tog sen även en galopp på A och C volten i höger varv. Sen skrittade vi av innan vi tog in hästarna i stallet.
 
Tycker ridlektionen gick jätte bra och Chili skötte sig såå fint. Är jätte nöjd!

Reflex grimmor

Någon som jag tycker är väldigt smart och snyggt är reflex grimmor. Super bra och fina! Och såklart jätte bra när det är mörk.
 
Vad tycker ni om reflexgrimmor? 
 
 
Bilder från hooks.se

Gårdagens ridpass på Dokka

Var och red på grannens Dokka igår så tänkte dra igenom vad vi gjorde. Vi hade tänkt rida ut en runda så det gjorde vi såklart. Turen var ca 2 kilometer. Dokka var pigg och glad hela tiden och tyckte det var såå kul. Vi skrittade mest men travade och töltade ett tag också. I slutet tog vi oss en liten galopp. Efter det skrittade vi hem så att de verkligen skulle få skritta av ordentligt.
 
Tyckte den lilla uterundan var jätte mysig och man blir ju alltid extra glad när hästen är nöjd och posetiv hela vägen:)
 

24 Mars 2013

Godmorgon världen! Idag var det Söndag och bara en dag kvar tills skolan börjar... Men, men vi får ju lov på Fredag! Idag har jag inget speciellt planerat, ska upp och rida hos grannen snart så det ska nog bli jätte bra. Hade tänkt ta en härlig uteritt nu när det äntligen börjar bli vår. 
 
Senare idag ska jag ju såklart bänka mig framför teven och se ponnyakuten! Men nu ska jag gå och rida. Ha en fortsatt härlig Söndag kramar Maja:)

Nördar hästidningar

 
Kom hem en hel hög med hästtidningar på posten igår så tänkte läsa några nu hehe, kommer ta ett tag;)
 
 

Snart!

Snart är det Fredag:D 
 
 
 

Silviakaka

Silviakaka

Smeten
4 Ägg
4 dl socker
4 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl kokande vatten
 
Allting görs med elvisp. Rör ihop äggen och sockret tills det blir en pösig ljusgul smet. Tillsätt sedan vetemjölet samt bakpulvret innan du börjar vispa igen. När det blivit en ganska tjock smet och det inte finns några klumpar tillsätter man 2 dl kokande vatten. Där har du smeten. Bred ut smeten på en bred plåt med bakplåts papper och låt den sedan stå i ugnen 30 minuter på 175 grader.
 
Glasyren

150 g smör
2 dl florsocker
4 msk vaniljsocker
2 äggulor
 
Lägg i smöret i kastrulen och låt det smälta. Därefter tillsätter man 2 dl florsocker som man rör ihop tillsammans med smöret. Sedan häller man i vaniljsockret. Därefter ska man bara ha äggulan alltså inte äggvitan så den får man hälla ut innan man häller i äggulan i glasyren. Låt Glasyren koka på svag värme. Den får inte koka utan man måste röra om hela tiden tills glasyren blivit tjock ljusgul. Skjud glasyren på svag värme.
 
När Glasyren är klar smetar du ut den över silviakakan och skär sedan bort ojämna kanter så att kakan ska vara jämn och relativt "fyrkantig". Om man vill kan man hälla på lite coccos över kakan. Inget måste utan det är helt frivilligt! Hoppas det ska smaka:)

I´m just sitting here and waiting for the spring...

 

Ridlektion på ORK

Hoppträning 18/3-2013

Idag fick jag rida en pigg ponny vidnamn Fidelie. Fidelie är ett brunt gotlandsruss på arton år. Trots hennes ålder är hon än av de piggaste ponnyerna i stallet och älskar att hoppa!
 
Vi började lektionen med att skritta fram som vanlig. Långa tyglar längst fyrkantsspåret. Efter ett par varv kortade jag upp tyglarna och började jobba henne i trav. Hon gick riktigt fin framåt och stack inte iväg en ända gång (Vilket hon gör ibland när hon är riktigt pigg) När vi hade ridit fram ordentligt gick vi in på två volter och hoppade fram över några små hinder. Idag hoppade vi bara små hinder för att träna vägarna och omhoppningsvängar. Fidelie var såå duktig och flög över alla hinder. Dock slarvade jag lite och tappade bort vägen, men det var vara till att ta om det och det gick jätte bra. Sen skrittade vi såklart av efter att ha hoppat ett antal gånger.
 
Är jätte nöjd över Fidelie. Hon gick fint framåt och hoppade riktigt fin! Är super nöjd med dagens ridlektion:) Hon fick mycket beröm av mig<3
 
Har fixat lite med designen och headern, om ni inte ser det kan ni trycka f5 eller cmd R på Mac:)
 

Lite intressant info om hästar

Här kommer lite intressant fakta om hästar!
  • Samarlagt i hela världen finns det 75,000,000 hästar.
  • Världens största häst hette Samson och blev hela 220 cm hög.
  • Samson var även världens tyngsta häst, då på en vikt av 1524 kg!
  • Ett hästhjärta väger ungefär 4,5 kg.
  • En häst kan dricka upp till 40 liter vatten per dag.
  • Kaniner är inte gnagare, dom är Lagomorpher. Dom är alltså närmare besläktade med hästar än dom är med råttor och möss.
  • Hästars tänder slutar aldrig växa.
  • Världens längsta svans på en häst var hela 6,6 meter lång! Den tillhörde en palomino vid namn Chinook.
  • Hästar behöver bara ca 4 timmars sömn per dag.
  • År 1923 blev hjälm obligatoriskt då en jocky dött. 
  • Normal puls på en häst är 28-40 slag per minut.
 
 

Väst eller utan

Brukar ni rida med väst eller utan? Själv rider jag alltid med väst. Tycker det är är väldigt viktigt med säkerheten. Vet många som rider utan väst bara för att vara "coolare", det tycker jag är väldigt fel. En olycka händer ju såå himla lätt:( Men det är ju inget fel att rida utan väst... Vissa tycker inte det är bekvämt och då föredrar de att rida utan väst. Så min fråga till er är brukar ni rida med säkerhetsväst eller utan?

15 Mars 2013

Är medveten om att uppdateringen inte är har varit den bästa de senaste dagarna men lovar att jag ska bättra mig! Ska försöka skriva mellan två-fem inlägg varje dag. Men, men nu är det som det är! 
 
Idag ska jag gå upp till grannen och rida, mocka och rykta hästarna. Det kommer nog bli jätte bra! Ja, nu har jag ingenting speciellt för mig. Idrotten börjar snart. Har kort dag idag så kommer hem tidigt! Härligt! Annars ska jag väll bara ha en trevlig fredagskväll med min familj:) Ha en fortsatt trevlig Fredag kramar Maja.

Svar på frågestunden

Här kommer alla svaren från frågestunden som avslutades idag.
 
Har du någon sköthäst, vad heter den i såfall? Jag har ingen "sköthäst" direkt men jag är väldigt ofta hos mina grannar som har hästar. Där brukar jag rida och rykta m.m. En häst som jag rider en eller flera gånger i veckan heter Dokka:)
Vad heter ridskolan du rider på? Den heter Orustridklubb (ORK)
Vad är det bästa med hästar? Älskar allt med hästar<3
Håller du på med någon annan sport en ridning? Nej, hehe faktiskt inte. Lägger all min tid på ridningen.
 
Hur länge har du ridit? Jag har ridit i snart sju år.
Vad tycker du om min blogg? Haha:D Tycker den är jätte bra! Läser den varje dag och det är alltid lika roligt att kika in där:D
Ditt bästa hästminne? Oj, har många härliga hästminnen men den tiden då jag kunde rida shettis var såå kul. Är aningen för lång nu men har många härliga minnen kvar från de sommrarna då jag red
shettis<3 
Hur länge har du ridit? Svar på det lite längre upp:)
Favorit häst på ridskolan? Oj, gillar såklart alla men är väldigt fäst vi Fabian! Tycker han är världens gulligaste<3
Favorit bloggar?  Oj, har väldigt många. Kan skriva ett enskilt inlägg om mina favorit bloggar nästa vecka eller tidigare:) 
 
Hur lång är du? Jag är 159, 2 cm exakt hehe.
Vad är din favorit mat? Thai mat tror jag.
Vilket land skulle du helst vilja åka till och varför? Hmm... USA kanske? Vet ej varför men det verkar vara ett spännande land.
Vilken färg är din favorit färg? Lila tror jag.
Vilket djur är ditt favorit djur om du inte får välja häst? Gillar alla djur, men gillar smådjur som kaniner och marsvin väldigt mycket. Sen gillar jag även katter och papegojor;)
Vem är din idol? Oj, har många idoler men måste nog säga Roffe då. Verkligen en utav mina största idoler.
Vilken låt är din favorit låt? Vet inte... Gillar massa musik men har fastnat för Zara Larssons låt Uncover. Den tycker jag är väldigt bra.
 
Vad har du för favorit musik? Svar på det lite längre upp:)
Vad gillar du bäst, sommar eller vinter? Sommar såklar:D
Hund eller katt? Katt, men gillar såklart hundar också.
 
Vilken färg är din favorit färg? Svar på det lite längre upp:) 
Hur många hästar har du? Jag har inga egna hästar alls men brukar rida hos grannar.
 
Vad skulle du göra om du vann 1000 000 000 kr på triss? Köpt en häst såklar:D
Vad är den bästa filmen och serien du har sett? Arrow, House, Merlin... Ja massa.
 
Tack så jätte mycket för alla toppen frågor! Har svarat så gott jag kan på dom. Om det är något ni undrar är det bara till att skicka en liten kommentar. Ha det bra kram Maja!

Dagens ridpass på Dokka

Vi började ridturen med att rida ut en runda så att vi verkligen fick skrittat fram ordentligt. Rundan var cirka en halv kilometer. Dokka fick skritta på långa tyglar ganska länge innan jag kortade upp dem och arbetade lite mer. När vi hade skrittat fram ordentligt travade vi hem till Dokka igen i lugn fin trav. När vi var tillbaka red vi ett dressyrpass i hagen. Då jobbade vi med att ställa och böja på volt i både trav och skritt och även lite skänkelvikningar. Dokka gick jätte fint och lyssnade verkligen jätte bra:) Sen tog vi två galopp fattningar i vänster varv innan vi skrittade av ordentligt.
 
Tycker dagens ridpass gick jätte bra. Dokka var såå duktig hela tiden så jag kan inte bli nöjdare:)

Glöm inte att...

Imorgon kommer svaren på frågestunden! Så om ni vill ställa en fråga kan ni gå in på detta inläggethttp://majia.blogg.se/2013/march/fragestund.html#comment Imorgon kväll kommer svaren på frågorna:)
Kram Maja:)

Super snygga benskydd!

Var inne och kikade på hööks sida (hooks.se) och hittade några fina benskydd. Vad tycker ni om dom?
 
 
 

Dagens ridlektion på ORK

 
Har precis kommit hem från en härlig ridlektion på bästa Chili. Chili är ett envist brunt gotlandsruss som verkligen är super söt.
 
Vi började lektionen med att skritta fram på långa tyglar innan vi började arbeta mer. När vi hade skrittat fram ordentligt började vi arbeta på volterna. Jag arbetade Chili på mitten volten alltså mellan B och E. Chili var jätte mjuk och gick på jätte fint. Vi arbetade på volterna i både skritt, trav och galopp. Både i vänster och högevarv. Chili var jätte duktig. Han brukar vara lite envis men han var faktiskt jätte duktigt idag:) 
 
När vi arbetat på volterna ett tag red vi på tre volter samtidigt. Alltså en väg som en "snögubbe". En liten volt, en mellan volt, och en stor volt. Det tränade vi på i både trav, skritt och galopp. Chili var jätte duktig men blev väldigt pigg (!) 
 
Tycker lektionen gick jätte bra! Chili skötte sig så bra och fick mycket beröm. Är själv jätte nöjd och längtar såklart redan tills nästa måndag:) 
 
Kram Maja.
 
 
 
 

Ny header och bakrund!

Vad tycker ni om den nya headern och bakrunden? Själv är jag ganska nöjd hehe:) Om ni inte ser den tryck f5 och på Mac kan ni trycka cmd r:)
 
 

Maybe next week

Håller på att fixa en ny header nu:) Nu när våren och sommaren närmar sig måste man ju ha det lite sommrigare här på bloggen eller hur!:) Den nya headern kommer kanske idag eller nästa vecka! 
 

10 Mars 2013

Hejsan alla! Hur mår ni idag? Själv mår jag jätte bra! Sitter och slappar här hemma och pratar med min mormor och morfar. Har inget speciellt planerat idag men tror jag ska gå upp till grannen och rykta hästarna lite ikväll. Men nu ska jag bara umgås lite med min familj. Vi ska väll äta lite god mat och bara prata tror jag:) Ska kanske göra lite läxor sen också... Eller inte;) Ha en fortsatt bra Söndag kram Maja.
 
Några bilder från arkivet!

Frågestund!

Kör en frågestund! Fråga mig vad ni vill (Fast inget dumt då såklart) Svarar på frågorna 14/3-2013  alltså på Tordag  så fråga på nu bara:)

Tack:)

Måste bara tacka snälla Emelie som länkade min blogg och skrev så snälla saker! Tänkte vara lika schysst och länka hennes jätte fina blogg också!:) sealic är en jätte fin blogg med fina bilder och intressanta inlägg. En super bra blogg enligt mig! Läser bloggen varje dag och tycker alltid det är lika kul att kika in där!:) Tycker verkligen ni ska kika in på sealic.blogg.se:) Ha det jätte bra och tack så jätte mycket för din länking Emelie!:)
 

9 Mars 2013

Godmorgon alla! Vaknade precis för en stund sen. Var hemma hos Johanna hela kvällen igår tillsammans med några kompisar! Gud vad kul vi hade. Vi bakade cupcakes, åt tacos och såg på massa film! Jätte kul verkligen:) Men nu har jag kommit hem och sitter här hemma nu. Det blir ingen ridning idag. Har fått en inflamation i axeln=( Kul... Ne verkligen inte det gör väldigt, väldigt ont men det går nog över om ett tag:) Ska snart äta frukost! Uppdatering kommer under dagen! Kram
 
Lilla jag och bästa Elin<3
 
 
 

 

Ridpasset på Dokka

Var och red på Dokka igår så tänkte dra igenom vad vi gjorde då. Igår stod det uteritt på schemat!
 
Vi bestämmde oss för att rida hem till mig och sen tillbaka till Dokkas gård. Det är en tur på ca 3 kilometer. Vi skrittade först väldigt länge på långa tyglar och bara "slappade" lite innan jag kortade upp tyglarna lite och började jobba lite mer med henne. Sen töltade vi och travade ett tag. På väg mot Dokkas stall tog vi oss en ordentlig galopp och vilken fart hon fick. Hon tyckte det var såå kul och ville bara spring hela tiden=D Men man måste ju vara lite lugn och sansad också så efter en härlig galopp och tölt saktade jag av skrittade av henne ordentligt.
 
Är super nöjd med ridpasset! Det kunde inte gått bättre. Dokka var väldigt pigg men det är bara kul hahah! 

:)

Sitter och grejar med datan tillsammans med min lilla katt Sally! Här kommer några bilder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


We do not remember the days, we remember the moments❤

Ridlektion på Louie

Hej alla! Kom precis hem från ridklubben efter ett riktigt toppen ridpass med Louie! Tänkte att jag drar igenom vad vi gjorde nu!
 
Okej, Vi började lektionen med att skritta fram längst fyrkantspåret. Redan då tyckte jag att Louie verkade ganska pigg vilket var jätte kul! När det hade fått skitta fram så kortade vi upp tyglarna och red in på en ridväg som såg ut som ett ruter. Alltså ett ruter mitt i manegen men konor som markerade vart man skulle svänga. Där tränade vi hästarna på att vara böjda och ställda när vi svängde runt dem runt kornorna och på att de skulle vara raka vägen imot kornorna. Sen gjorde vi samma sak i trav. Louie lyssnade jätte fint. Blev dock lite stark ibland bara. Sen så galopperade vi även lite på A och C volterna, vilket gick toppen! Sedan satt vi av och skrittade av hästarna från marken.
 
Tycker lektionen var väldit rolig. Louie bjöd fint framåt och verkade också tycka det var kul:) Så jag längtar såklart redan till nästa ridlektion!

Dagen i stallet!

Har varit i stallet idag så tänkte berätta lite vad jag gjorde och så. Idag så tog jag en liten ridtur på en utav hästarna.Vi skrittade bara och red inte så länge, ksnske bara tjugo, femton minuter. Man får ju börja lite lugnt efter vintervilan. Det gick jätte bra! Sen sopade jag stallet. Det var redan mockat idag så mocka behövde jag inte göra! Sen pysslade jag om hästarna lite innan jag cyklade hem. Så himla härligt att isen på vägen försvunnit nu! Kan äntligen cykla till stallet! Det går dubbelt så snabbt en om man bara går. Ha en fortsatt trevlig Lördags kväll nu, kram!

I'm on my way to the stable

...

Äntligen Fredag❤

Som rubriken säger! Äntligen Fredag:) Älskar Fredagar! Idag så hade jag tänkt gå upp till grannens stall och pyssla om hästarna lite. Mocka om det behövs och så också. Annars har jag nog inget annnat planerat. Ska nog bara ha en trevlig fredagkväll med familjen. Kommer uppdatera mer under dagen, kram.
Gulliga Fredrika❤ 

RSS 2.0