Dagens ridpass på ORK

Har varit och ridit lektion på ridklubben nu. Fick rida ett gulligt gotlandsruss vid namn Chili. Idag stod det hoppning på schemat!
 
Vi började lektionen med att skritta fram på långa tyglar en stund. Efter att han hade fått gå på långa tyglar ett tag kortade jag upp dem och började jobba han. Vi red på små serpentinbågar utanför spåret för att träna ställningen och böjningen lite innan vi skulle börja hoppa. Vi tog även några halv halter för att jag verkligen skulle känna att han lyssnade. När vi värmt upp i skritt gjorde vi samma sak i trav ett tag. Chili gick jätte fint både i traven och skritten. Sen tog vi även en vänstergalopp på A volten innan vi började hoppa. Två enkelt uppställda hinder stod på medellinjerna. De hoppade vi såklart över. Chili gick jätte fint i båda varven. Bjöd dock framåt mer i höger varv idag fasten han har enklare för vänster hehe;) Vi hoppade hindrena några gånger i olika höjder. När vi hoppat klart lät jag Chili få långa tyglar och så skrittade vi av längst fyrkantsspåret. 
 
Tycker dagens ridpass gick jätte bra. Är jätte nöjd och tycker Chili skötte sig jätte fint. Tror han också blev riktigt nöjd över passet! Längtar redan tills nästa Måndag:)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0